Zaterdagmiddag is in de Sint-Bavokerk van Noorderwijk de begrafenisplechtigheid gehouden van de 17-jarige Tom Peeters uit Noorderwijk.  Het werd een ingetogen plechtigheid, en daar kon zelfs de bijwijlen loeiharde muziek van o.a. System of the Down, de lievelingsmuziek van Tom, niets aan veranderen.

Zijn vrienden van de scouts uit Herentals droegen de totem van Tom, 'Plaaggeestige Panda', bij de start van de viering, de kerk binnen. Een van zijn vrienden zong knap 'Knocking on heaven's door' en op het einde van de viering klonk nog 'Tears in heaven' van Eric Clapton door de boxen.

Verder waren er getuigenissen van zijn vrienden en van Paul Van de Vel, de graadcoördinator van het Technisch Instituut Scheppers kOsh camus Scheppersstraat, de school waar Tom in juni afstudeerde.

De kist met het stoffelijk overschot van Tom Peeters wordt nu verder bij de begrafenisondernemer bewaard. Het onderzoek naar de doodsoorzaak is nog niet afgerond. Er blijven nog heel wat vragen over hetgeen er 2 weken geleden in de Ardennen juist gebeurd is.